П`ятниця, 26.04.2024, 06:13
Червоноградська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №8
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Олімпіади та МАН [0]
100% молодіжна [9]
Совгар Марія Іванівна [11]
Кудрик Алла Петрівна [6]
Українська мова та література [4]
Виховна робота [1]
Новинки літератури [1]
Доброчинська Окана Володимирівна [0]
Форма входу
Режим роботи

І СЕМЕСТР
  01.09.21 - 30.12.21
Осінні канікули:
  24.10.2021 - 31.10.2021

Зимові канікули:

  31.12.2021 - 09.01.2022

ІІ СЕМЕСТР

  10.01.22 - 03.06.22
Весняні канікули:
  19.03.2022 - 27.03.2022

Структура 2021-2022 н.р.  

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

 Блог
Головна » 2012 » Березень » 3 » Світ у фокусі.
14:59
Світ у фокусі.

Таке хобі, як фотографія, у наш час залишить байдужим лише сліпого. Майже кожен володіє професіональним фотоапаратом, та не відмовляє собі в задоволенні зайвий раз сфотографувати нічого не підозрююче кошеня або вподобану гілку. Не часто серед таких аматорів зустрінеш, справжніх фотографів, а серед робіт, щось дійсно варте уваги. Єдиний вихід – наполеглива праця й практика. Як казав геніальний Оскар Уайльд: «Досвід - це назва, яку кожен дає своїм помилкам.» Цим принципом скористалась молодий та перспективний фотограф-початківець – Марія Середоха. Фотографуючи лише два роки, вона досягла неабияких успіхів: перемоги у конкурсах, популярність серед потенційних клієнтів, визнання на міжнародних фото-сайтах тощо. На щастя зіркова хвороба не відома цій талановитій дівчині. У цьому я мала змогу переконатись під час нашої зустрічі:
-          Яке значення у твоєму житті займає фотографія?
Для мене це, навіть, не хобі, це вже більше як стиль життя. Майже, весь свій вільний час я присвячую улюбленій справі  - то шукаю нові ідеї, то корегую свої роботи. Нажаль, у даний момент я не можу приділяти достатньо уваги фотографії, адже зовсім скоро мене чекають екзамени у школі та зовнішнє незалежне оцінювання. Тому до кожної фото сесії я ретельно готуюсь, переймаючи досвід у більш досвідчених колег, продумую образ моделей до найдрібніших деталей.
-          Чому ти обрала саме фотографію?
Все пішло від того, що я людина творча і дуже люблю малювати. Але зараз у мене немає такої можливості, тому я втілюю свої ідеї художника через об’єктив. Я прагну передати справжню сутність людини у своїх фотопортретах, відтворити їхню душу. Деколи фотоапарат відображає це краще ніж  пензлик.
-          Чи користуються твої роботи популярністю у нашому місті?
Звичайно! (Сміється). Але якщо казати відверто, то не мені про це судити. Так, люди цікавляться моїми роботами, але про справжню популярність я лише мрію.
-          А чи об’єктивно ти сприймаєш критику?
Залежно яку критику, від кого вона і в якій формі пред’явлена. Спокійно і з вдячністю реагую на критику людей, що вже чогось досягли у цьому виді мистецтва і які реально оцінюють мої можливості.
-          Які у тебе плани на майбутнє? Чи знайдеться у ньому місце фотографії?
Поки що у найближчих планах – вдале поступлення до вищого навчального закладу. І так, фотографії, як невід’ємній частинці мене, там знайдеться місце. Я хочу надалі працювати з людьми і розвиватись у цьому напрямку.
-          Які стилі у фото тобі найбільше імпонують?
Найбільше мені до вподоби концептуальна фотографія тому, що вона найкраще відображає людські емоції та те що нас оточує. Також, я часто знімаю у жанрі «бюті», так як з його допомогою можна найкраще передати жіночність та красу наших дівчат.
-          Чи можеш ти пояснити, що означає концептуальна фотографія?
Концептуальна фотографія  це фотографія яка відображає повний спектр почуттів, що передає модель, містить у собі якесь таємне послання, значення, а не просто гарно знята картинка.
-          Чи подобається тобі робота з людьми? Траплялись казуси?
Рідко коли фото сесія проходить без різних кумедних і не дуже ситуацій та й співпрацювати з людьми досить важко. Іноді моделі просто не йдуть на контакт і не хочуть мені допомагати. У таких випадках я відмовляюсь від зйомок, адже знаю, що нічого путнього з такого не вийде. Від мене і камери залежить далеко не все. Левова частка успіху залежить від того як людина сама підготується і чи вона дійсно хоче вдалого результату. Питання на рахунок казусів? Моя професійна етика забороняє видавати таку інформацію, тому я не спроможна дати відповідь.
-          Як ставляться твої батьки до захоплення фотографією?
Зараз вони досить позитивно сприймають моє хобі, але не все так позитивно починалося. На початку мене підтримував лише тато, а мама досить скептично до цього всього ставилась. Але зараз вона змінила свою думку і я можу покладатись на її підтримку  та об’єктивну критику. 
Ю.Харченко, учениця 11 Б класу.
Роботи Марічки мажна подивитись тут...
Категорія: 100% молодіжна | Переглядів: 817 | Додав: lubap1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Пошук
Відеоуроки тут

Математика

ГДЗ по геометрії в 3d

...

Відвідайте проект
Статистика


Конструктор сайтів - uCoz